Popularni postovi

ponedjeljak, travnja 25, 2011

Stari hrt zainteresirao čelnike UCI-a - konačno neki pomak naprijed!



Nedavno sam dobio ponudu od čelnika UCI Hrvatske za suradnju oko rada na iznalaženju posljednjih primjeraka starog hrta i na njihovoj selekciji.






Na žalost, zbog svoje pozicije u HKS i FCI-u nisam mogao prihvatiti u cijelosti suradnju jer mi to kao međunarodnom kinološkom sucu FCI-a pravila ne dozvoljavaju, ostao sam, zasad, na stajalištu da im odobrim korištenje mojih tekstova o starom hrtu.






Vjerujem da će jednog dana STARI HRT, sa mnom ili bez mene, s HKS-om ili bez, s UCI ili bez, ipak postati pasmina ma kako se ona zvala, STARI HRT ili SLAVONSKI HRT!

Broj komentara: 5:

  1. Poštovani!
    Prvo da vam rečem, jako cienim vsaki trud oko spašavanja vsekolike žive i životne baćine (naslieđa), a posebno me zanimaju izkonne pasme domaćih životinj. Naravno da mi se, stoga, dopada i Vaša zamisao (jer je i ponovno oživljavanje neke pasmine, iako krajan, vid njezina spašavanja te način obstanka)! Zato vsaka čast! Osim što sam Vas ovim javljanjem htio, dajbudi načelno, podržati, imam i jedan priedlog: mislim da je ova Vaša stranica najbolje mjesto za skupljanje dosadašnjega štiva o ovih naših hrtih (a i drugih, srodnih). Vidio sam da ste navodili neke radove, ali mislim na sustavniji prikaz, odnosno da, ako je moguće, postavite same te radove u izvornom obliku; članke, knjige (ili dotična poglavlja), slike i sl., a ako nije moguće to, onda neki sustavan popis, poveznice... Često navratim da vidim ima li što novo, a kad već nema novo da se učimo staromu, poviesti. Ako ste već i naveli vse što je poznato, radi se samo o drugačijem prikazu. Možda bi to pomoglo i upoznavanju većega broja ljudi s ovim dragocjenostima i njihovom većem zanimanju za njih... Nadam se da ne zamierate što sam se drznuo svjetovati. Srdačan pozdrav i srjetno u nastojanjih!
    Goran Ovanin

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem na komentaru, nažalost sve o ovom hrtu što ima ja sam objavio osim tekstova g-dina Borisa Špoljarića koje ću objaviti uskoro. Hvala Vam na podršci.

      Jasminko Kormoš - Buco

      Izbriši
  2. How a polished titanium model looks - The Silicon Underground
    The matte finish of titanium scrap price the original steel model ford focus titanium means the original titanium chain chrome pieces have microtouch solo titanium an titanium wheels elegant and clear matte finish. The shape of the model

    OdgovoriIzbriši